Еманципирана магия

Тери Пратчет - Еманципирана магия

Тери Пратчет - Еманципирана магия

Автор: Тери Пратчет
Информация в GoodreadsДа
Налична в Моята библиотекаДа
Тип: аудио-книга
Език: английски
Оценка: 5/5

Въпреки, че не бях впечатлен кой знае колко от предните две книги от поредицата “Светът на диска”, тази определено си заслужаваше слушането. Накара ме да си припомня, че правилата не са за спазване, а за създаване и само защото някой ти казва, че нещо не може да стане, тъй като така е прието от обществото, това не трябва да те спира да се бориш за постигането на желанията си! 🙂

За разлика от предните книги, които ми се струваха хаотични и някакси писани без план, историята на тази ми се стори изложена много подредено и изгладена до последния детайл.

Макар и да засяга много въпроси за възрастни, книгата носи изключителния дух на детството (по подобие на “Приключенията на Том Сойер” и “Емил от Льонеберя” например) и истински разпалва въображението на човек и го кара да съпреживява искрено на героите.

Отново изразителността на английския е невероятна с лек и елегантен хумор.

Интерпретацията на Силия Имъри е доста по-различна от тази на Найджъл Плейнър (доста по-тиха е и няма толкова вариации в гласовете на героите мъже/момчета), но когато човек свикне с промяната, слушането е наистина приятно.

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван